zondag 1 maart 2009

Collage januari 2009


Opa leidt het paard dat de rolstoel symboliseert. Het kruis in het roosvenster moest erbij omdat ze heel gelovig waren. Het is gemaakt van versnipperde gedichten die mijn grootvader overschreef om zijn handschrift te verbeteren. Om het venster heen heb ik een rand gemaakt van een krant uit 1887. Ook de achtergrond van de collage is gevormd met die versnipperde gedichten. Als je de foto aantikt zijn zelfs de teksten op het krantenrandje leesbaar.
Ik heb me wel afgevraagd of ik dat wel kon maken, dat verscheuren van die blaadjes met gedichten, maar nu heb ik elk gedicht gelezen en ben intensief een aantal maanden met hen bezig geweest, terwijl dat schrift negen jaar in een lade heeft gelegen zonder dat iemand ernaar keek.
De collage (olieverf) is groot uitgevallen, 70x90 cm.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

oke, oke, het was het waard. Het verscheuren van krant en gedichten bedoel ik. Ik heb niets gezegd :-) Echt, heel mooi geworden. Ben wel benieuwd naar de orginele versie! Maar die ga ik dan zien op de grrls-expositie?

Anoniem zei

Wat goed dat je je werk op deze plek naar buiten brengt, ben benieuwd naar volgende ontmoetingsplaatsen ;-)
Jouw papiergebruik prikkelt mijn gedachten, en je beelden blijven, ook na het sluiten van de site, helder voor ogen staan.
Katja.